Syksyllä 2013 osallistuin mielenkiinnosta hopeakorujen alkeiskurssille, jossa opeteltiin käsittelemään hopeaa ja tuottamaan siitä muutamia erilaisia koruja. Corgi-sarjan tuottamiseen idea alkoi puhtaasti omasta karvaisesta Corgi-pojastani, sillä en pahemmin ole missään nähnyt mitään Corgeihin liittyvää helposti saatavissa.

Käytän itse lähinnä vain hopea- tai hopeoitujakoruja ja korviksia vaihtelen päivittäin. Tästä syntyi idea siitä, että voisin tehdä jonkinlaisen sarjan ja lopulta päädyin Corgiin, koska minulla ei ole niihin liittyviä koruja tai koristeita ollenkaan.

Korut on tehty 0,6mm paksuisesta hopealevystä sahaamalla mallin mukaan. Mallit piirsin itse miettien oman Corgini perinteisimpiä asentoja. Lopputuloksena syntyi kaulakoruun seisova corgi, toiseen korviksista istuva corgi ja toiseen kahdella takajalalla istuva eli "puputtava" corgi. Kuviointi koruihin tehtiin terävällä vasaran päällä. Korvakorujen koukut ovat myös hopeaa ja kaulakorun "panta" on 1,2mm hopealankaa.

 

Ainakin Corgeihin tutustuneet ovat kovasti pitäneet setistä ja täytyy myöntää, että ensimmäiseksi hopealevykorukokeilukseni olen itsekin hyvin ylpeä koruista. Korvikset ovatkin korvissa roikkuneet kuukauden päivät viikottain vähintäänkin.

corgikoru-normal.jpg