Opiskeluaikanani sain ihanalta opiskelutoveriltani ohjeen tähän kaulahuiviin. Olenkin niitä nyt vuosien varrella tehnyt muutaman kappaleen.

Ensimmäinen huivi yllätti minut kova töisyydellään ja myös langan menekillä. Sen vuoksi huivista tuli vähän muotopuoli, kun lankavahtui merkistä ja paksuudesta toiseen, sen mukaan mitä oli saatavilla. Kuitenkin se oli isotöinen ja on edelleen käytössä, sillä muotopuolisuutta ei huomaa kaulassa.

Toinen tekele, vihreänkirjava huivi, olikin jo paremman näköinen suoritus ja on myös jäänyt itselleni käyttöön. Vihreästä huivista tein myös suuremman kooltaan, jotta sen kiinni sitominen ja takin päälle laittaminen olisi helpompaa.

Vaikka huivit ovat "reikäisiä" ne lämmittävät oikein hyvin ja mukavasti. Perusideanahan on neuloa kukkia, joilla tulee ympärilleen aina kaksi uutta ketjusilmukka kerrosta. Ulommaisimmasta ketjusilmukka kerroksesta palaset ommellaan yhteen haluttuun muotoon. Pisimpään reunaan tehdään puolikkaita kukkia. Lopuksi vielä koko huivin ympäri virkataan reunat, jotta huivi pysyy paremmin kuosissa.

Virkkausta%20008-normal.jpgVirkkausta%20001-normal.jpg