Ostin alennuksesta ison läjän Novitan yönsinistä Crystal lankaa ja aikomuksenani oli neuloa takki siitä itselleni. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat kun löysin novitan sivuilta ohjeen Naisten neulottuun liivitunikaan. Ohjeessa tunika oli neulottu Mohair -langalla ja itse halusin käyttää Crystalia, niin ohjeen muokkausta tuli tehdä todella paljon.

Lopputuloksessa ohjeesta ei ole kopioitu juurikaan muuta kuin neulottu pistikuviointi. Hihat, selkämys ja helma on tehty ohjeesta poiketen. Myös silmukkamäärä on ohjeesta poikkeava n. 100lla. Tämän vuoksi myöskään neulontakuviota ei toisteta kuin 3 kertaa etumuksessa. Helman röyhelöinti on tehty viimeistelyvaiheessa erillisenä ja yhdistetty neulomalla puseroon. Jos olisin alusta asti päättänyt tehdä röyhelöhelman, olisin aloittanut neulomisen röyhelöstä.

                                                   IMG_0323-normal.jpg

Puserosta tuli oikein kivan näköinen, vaikka se onkin vähän ohjeesta poikkeava ja itse tuunattu. Valitettavasti kuitenkin lopputuloksesta tuli itselleni liian pieni. Kuvittelin jälleen kutovani L-kokoista paitaa, mutta kyllä tämä on aika pieni L... voi tietysti johtua siitäkin, että olen itse niin rintava, että rintani eivät puseroon mahdu ja vievät lopunkin "kankaan" muilta osilta. Siksipä tämäkin pusero lähtee etsimään uutta omistajaa.

 

http://www.novita.fi/?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91289