Ostin itselleni ennakkojoululahjana Laura Von Knorringin Mukavat Muumiamigurumit -kirjan, jossa opastetaan virkkaamaan muumilaakosta tuttuja hahmoja sanoin ja kuvin. Kirja on mielestäni tehty hyvin selkeäksi ja ohjeista ymmärtää todella helposti mitä tulisi tehdä. Selkeät kuvat ohjastavat eteenpäin jos jokin termi ei meinaa aueta. Mielestäni ohjeet ovat sen verta yksinkertaisia, että sopivat vaikka aloittelijalle ja varmasti jonkinlainen muumihahmo syntyy lopputuloksena.

Itse päätin aloittaa perinteisesti virkkaamalla Muumipeikon. Kun Peikon virkkaus tuntui sujuvan niin hyvin ja vauhdikkaasti, niin teimpäs Peikolle Niiskuneidin kaveriksi. Muumien virkkaaminen oli aluksi fiksuidea jo siitäkin syystä, että sain käytettyä jäljelle jääneet valkoisen lankarullan loput pois. Amigurumien virkkaus on senkin vuoksi hauskaa, ettei tarvitse jämärullia heittää menemään vaan saan käytettyä ne fiksusti. Kenties nämä muumit menevät kummitytölle lahjaksi.

Muumipeikkoon tarvitsi vain valkoista lankaa ja palan huopaa silmiin. Niiskuneidin hiuksiin tuli taas hieman keltaista lankaa ja nilkkakoruun oranssia (koska kultaista minulta ei löytynyt). Näiden hahmojen kanssa siis värejä ei kauheasti tarvinnut vaihdella tai varastoida, joten ne tulivat helposti. Seuraavana on vuorossa omat suosikkihahmoni eli Pikku-Myy ja Nipsu. Myyhyn värikirjoa tarvitaan jo aavistuksen enemmän. Surkeudekseni kirjasta puuttui ohje Mörköamigurumin tekoon, mutta kenties vähän harjoiteltuani saan sellaisen ohjeen kehiteltyä itsekin, ainakin kirjoneuleohjetta kyseiselle hahmolle olen nyt kehitellyt.

Mukavaa iltapäivä aktiviteettia!

IMG_0578-normal.jpg