Kaapistoihin on taas syksyn ja alkukevään mittaan kertynyt yhtä jos toistakin askartelutavaraa ja koruvälinettä. Satunnaisesti on tullut kaupoissa käydessä ostettua erilaisia puuhelmiä, joita päätin viimein alkaa käyttämään pois. Koska varastoista löytyi useampaa väriä ja myös kokoa (tosin näissä on kaikki helmet saman kokoisia), niin ensimmäisenä pohdintana olikin, että mitäs näistä nyt rakennettaisiin, jottei kalliit helmet mene pelkästään lasten askarteluiden iloksi.

Spiraalimaiseen, leveään rannekoruun idea tuli nimenomaan sanasta "leveä". Itse käytän ranteessani lähinnä kelloja, mutta muutama ulkomailta tuliaisena saatu puu-, paperi- tai kivihelmistä tehty käsikorukin on satunniasesti käytössä. Niin kelloja kuin näitä käsikorujakin yhdistää se, että ne ovat kaikki aika paksuja ja leveitä. En ole koskaan ollut mikään erityisen siro ranteistani tai muuten, niin en ole kamalasti viitsinyt siroja ja kauniita pikkutarkkoja koruja ranteissani käyttää. Kelloissa olen tyytynyt suurempi näyttöisiin jo senkin takia, että päivätyössäni tarvitsen kelloa koko ajan ja ei ole hauskaa joutua viemään rannetta nokankohdalle, jotta näkisi jotain. Kellosta on nähtävä yhdellä vilkaisulla.

Päätettyäni, että teen leveämmän rannekorun puuhelmistä, oli seuraavana pohdinnan aiheena että minkälaisen ja mitä käytetään "lankana". Spiraalimainen koru tuli mieleeni jostain kaukaisuudesta, sillä olen spiraalimaisia koruja nähnyt ennenkin, en vain muista missä. Jotta korupitäisi spiraalimaisen muotonsa, valitsin käytettäväksi 0,8mm hopeoitua kuparilankaa, josta sain tehtyä päihin lenkit ja niihin kiinnitettyä lukot, jotta koru ei pääse käytössäkään leviämään vaan pysyy napakkana spiraalina.

Siitä se rakentelu sitten alkoi. Katsotaan montako tulee vielä näiden kolmen kaveriksi, mutta nämä olivat sen verta mukavan näköisiä, että varmasti tulee vielä tehtyä lisääkin.

IMG_0677-normal.jpg