Maaliskuussa olessani hopeakorukurssilla tuli valmistettua aiemmin lisäämäni Corgi-filigraanikorun lisäksi myös seuraavanlainen koru. Myös tämän korun tekemisessä oli omat hankaluutensa ja osa jäi vielä kotiinkin tehtäväksi, sillä riipuksen osa osista tipahti viimeistelyvaiheessa huonon juotoksen takia.

Koru on tehty 1,5mm paksuisesta hopealaatasta, jota pintakäsiteltiin tekemällä pistepuikolla ja muotoilemalla "joki" kolikon leveämpään osaan. Keskustasta sahattiin euron kolikon kokoinen osio pois, johon päätin tehdä filigraanilangasta jotain. Pienen muotoilun jälkeen filigraanista muodostui puu ja juotin sen hopeajuotospastalla ja poltmmella kiinni kehikkoon. Viimeisenä juotin puuhun kiinni "omenoita" eli hopea granuloita. Korun yläosaan juotettiin myös rengas, johon saatiin kaulakorua varten ripustin.

Isoimpana ongelmana oli saada jälleen filigraanilangan palat pysymään kohdillaan ja niitä taiteiltiin useampaan otteeseen koruun. Pujottaessani riipusrenkaaseen hopeista ripustinta myös rengas murtui ja sen jouduin kotona juottamaan uudelleen. Tässä hötäkässä eli 2kk väliajassa myös ripustin hävisi, joten jouduin tekemään uuden hopealevystä, jota kuvioin pilkulliseksi pistepuikolla. Lopulta kuitenkin oli koru valmis ja nyt se onkin ollut käytössä useita kertoja, siis sen jälkeen kun sain sen noin 2vkoa sitten korjattua valmiiksi.

Mitäs pidätte?

IMG_0854-normal.jpg