Viime aikoina on tullut istuttua paljon terassilla ja punottua lasihelmikoruja. Rakennettu on useita eri sävyisiä, mittaisia ja näköisiä koruja vanhaan tyyliin. On melkoisen leppoisaa istua aurinkoisessa säässä rauhassa omalla patiolla ja tehdä rentouttavaa pikkupuuhastelua. Ainoa ongelma tuntuu oleva nämä Suomen säät, kun ne vaihtelevat päivän mukaan, joten jokapäivä ei pääse koruja väkertelemään.

Uuden idean syttyessä on usein myös matkattava korutarvike-liikkeeseen, jotta saa itselleen sopivan sävyisiä helmiä lisää. Nyt hiljalleen varastoissa alkaa olemaan useamman väristä ja tyylistä korutarviketta, joten nyt olen päässyt jopa vauhtiin (kuten korujen määrästä näkee). Enemmän vapaa-aikaa kyllä tuntuisi välillä kaipaavan, että saisi istua ja renotutua rauhassa väkertämään koruja lisää. Mummokin soitteli ja kyseli, että onko koruja tulossa hänelle joulumyyntiin markkinoille. Lupasin, tuoda kaiken mitä jää jäljelle

kaulakorut3_Fotor-normal.jpg

Kuvista osassa on samoja koruja kuin aiemmissa kuvissa, joita liitin aikaisempaan artikkeliin. Lähinnä tässä riipukselliset ovat uusia. Kaikissa koruissa on samaidea eli pääasiassa korut luodaan useista erilaisista lasihelmistä, joiden välihelminä käytetään metallihelmiä ja joissakin myös metallisia riipuksia. Yllä olevista koruissa vasemmalta alkaen on seuraavanlaiset lukot: mustassa hopeoitu kierrelukko, sinivihreässä sydämenmuotoinen salpalukko, pöllokorussa hopeoitu koukkulukko, vihreässä sydämenmuotoinen salpalukko, sinisessä hopeoitu papukaijalukko, lamppukorussa iso hopeoitu s-lukko

kaulakoru2_Fotor-normal.jpg

Myös näistä koruista osa oli jo edellisessä atikkelissa, mutta seassa myös uusia. Idea on täysin sama kuin muissa eli lasihelmiä ja metallihelmiä. Vasemmalta alkaen norsukorussa hopeoitu kierrelukko, sydänkorussa iso hopeoitu s-lukko, punaisessa sydämenmuotoinen papukaijalukko, ruskeassa sydämenmuotoinen papukaijalukko, vaaleanpunaisessa sydämenmuotoisen salpalukko, lilassa sydämenmuotoinen salpalukko.

Korun osia valitessani minulle on myös olennaista, että koska olen itse nikkeliallergikko, että kaikki osat ovat nikkelittömiä ja myyjien vakuutteluiden mukaan näiden korujen tulisi olla nikkelivapaita. 

kasikorut2-normal.jpg

Käsikorut ovat valmistettu täysin samalla idealla kuin kaulakorutkin eli käytetty nikkelivapaita metallisia osia ja muuten pääosin lasihelmiä. Ruskeassa korussa on hopeoitu kierrelukko, vaaleanpunaisessa samoiten, vihreässä on musta antarsiitti papukaijalukko, sinisessä hopeoitu koukkulukko ja punaisessa musta antarsiitti papukaijalukko. Korujen mitat vaihtelevat aavistuksen toisistaan, mutta olen kokeillut niitä omaan ranteeseeni ja kaikki ovat siihen menneet eli menevät varmasti aikuiselle.

Jos kiinnostuit, voit kysellä lisää