Aloitin viime jouluna uuden projektin: päätin neuloa kummitytölleni neulemekon, jonka mallin olin huomannut lehdestä (Novita 7veljestä -lehti 2012). Ensimmäinen homma oli lankojen etsiminen, sillä tiesin että tuolloin kummityttöni pukeutui lähinnä punaisen eri sävyihin. Löysinkin purppuranpunaista lankaa, joka ei tuntunut liian villaisen karhealta. Seuraavaksi vuorossa oli neulomisen aloittaminen.

No eihän yhteen lasten 110cm kokoiseen mekkoon pitäisi liki vuotta mennä, mutta nytpä vaan menikin. Urakka lähti mukavasti käyntiin ja sain neulottua vyötäisille asti mekkoa, kunnes into lopahti ja aloin värkätä kaikkea muuta. Mekon kutominen jäi syrjään ja innostuin kokeilemaan erilaisia lapas- ja sukkaohjeita, joita tuli tehtyä. Kuvioihin tuli myös koruharrastukset ja sen sellaiset, niin niinhän se aika vaan vierähti.

Aina silloin tällöin nostin työn taas esiin kaapeista ja neuloin jokusen kerroksen ja sitten se taas unohtui. Viime viikolla sitten terästäydyin ja päätin, että johan on, jos en nyt saa sitä valmiiksi. Niimpä lopulta sen neuloin ja päättelin. Nyt suloinen pikkumekko roikkuu vierashuoneen kaapinovessa hengarissa. Kummityttö on tainnut kesän aikana hujahtaa niin kunnolla ohi tuosta mekosta, että joudun etsimään sille uuden kodin. Kenties sekin löytää tiensä joulumarkkinoille tai muualle... Kun olisi niistä lapsista tietoa, niin jättäisin odottamaan omia.

                                           IMG_1855.jpg

Yksinkertaisuudessaan: Mekossa on 6 palmikkoraitaa ja niiden välissä sileäraita. Palmikkoraidat ovat 17silmukan levyisiä:  Palmikkoa ennen ja jälkeen on 4 silmukan sarja, joissa 1. ja 4. ovat aina nurin ja välissä tulee joka toinen kerros 2 oikeaa tai langankierto-yhteenneulominen tai yhteen neulominen - langankierto. Palmikko tehdään oikeilla silmukoilla nostamalla välissä 3 silmukkaa työn taakse tai eteen. Uusi palmikon mutka tulee aina 3 välikerroksen jälkeen.

                                IMG_1852-normal.jpg

Neulontamalli on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. En kuitenkaan sanoisi, että neulominen on erityisen nopeaa, sillä palmikkojen luonti joka 4. kierros hidastaa tahtia, sillä palmikosta pitää nostaa apupuikolle silmukoita, jotta palmikko saa muotonsa. Välikerrokset kyllä neuloo vauhdilla, mutta palmikoiden luonti on palmikoiden luontia eli tahti auttamatta hidastuu.

Mitäs pidätte? Jos innostut, tarkempaakin ohjeistusta voi kysellä tai ostaa Novitan verkkokaupasta lehden. Kyseisessä lehdessä on paljon mukavia malleja (ainakin minun makuuni)