Autoilevana ihmisenä voin sanoa, että ompa harvinaisen ärsyttävää kun ihmiset eivät voi käyttää heijastimia. Itse olen yrittänyt jokaiseen takkiin tukkia ainakin yhden erillisen heijastimen, vielä valmiiksi olleiden lisäksi. Monissa takeissa nimittäin "heijastinnauhat" ovat niin pienet ja ohkaiset, että hyvä jos niitä tuolla pimeydessä edes erottaa muuksi kuin kadun välähdykseksi. Kahden koiran emäntänä olen myös varustanut koirani useampiin heijastimiin, sillä valjaissa, pannassa ja hihnassa on heijastimet. Tämän lisäksi saatan laittaa koirallekin erillisen heijastimen roikkumaan ja heijaamaan hihnaan.

Noh... olin kaupassa viemässä puhelintani (kolmas puhelimeni tänä vuona) huoltoon kun bongasin uutta lankaa, jossa kulkee heijastinnauhaa välissä. Sattumoisin lankaa oli korissa juurikin minun suosikki väreissäni eli violettina ja turkoosina, joten eihän sitä voinut jättää ostamatta. Kotimatkalla pohdiskelin, että mitä langasta väsäisin ja aika nopeasti tuli olo, että taidan tarvita uuden pipon koirieni repimän tilalle.

Lanka oli melkoisen paksua, joten ihan mikä tahansa pipomalli ei siihen sopisi. Samoin minun paksulle päällenikään ei ihan mikä vain malli menisi. Hieman selailtuani lehtiä ja kirjoja löysin Novita Kevät 2014 lehdestä "GIFU-pipon" ohjeen, joka on aika yleisen mallinen myssy ilman tupsua (Tosin harkitsen edelleen tupsun tekemistä pipoon). Päätin siis kokeilla virkata kyseisen pipon itselleni.

Käytännössähän vrikkuumalli koostuu pelkästään puolipylväiden teosta. Pipo virkataan "lopusta alkuun" eli tekemällä 11 puolipylvästä aloitussilmukkaan, josta lähdetään silmukoiden lukumäärää tasaisesti kasvattamaan. Kun silmukoita on 50 kuudennen kierroksen jälkeen, niin sitten vain jatkuu tasaisesti 50silmukan/kierros virkkaaminen siihen saakka että myssy on sopivan mittainen. Loppu päättely tehdään kääntämällä myssy nurin ja tekemällä päin vastaiseen suuntaan yksi kierros kiinteitä silmukoita.

IMG_1894.jpgLoppurullista on tulossa pari pipoa lasten koossa, jotta ei tarvitse lankaa hukkaan heittää.

NYT NÄKYY JA VÄLKKYY!