Jo muutamana vuonna peräkäin, minulla on ollut tapana alkaa syksyllä neuloa jotain "hieman" suurempi töistä. Yleensä se on ollut itselleni jokin uusi vaatekappale, kuten pusero tai tunika. Tänä vuonna (tai siis viime vuonna, koska työ alkoi jo syksyllä) päätin neuloa itselleni villatakin, jonka ohjeen olin bongannut "työlistalleni" jo reilua vuotta aikaisemmin. Olin jopa saanut tilattua langat kyseistä takkia varten vuoden 2014 alkuvuodesta eli tästä hetkestä katsoen noin vuosi sitten. Koska kaikki työvälineet olivat valmiina ja ohjekin tallessa, aloitin neulomisen alkusyksystä 2014... ja päätin heti vuoden vaihduttua.

                                       takki2_Fotor.jpg

Tämän kyseisen Naisen Neuletokin ohje löytyi Novitan Syksy 2013 -lehdestä. (http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=95816) Suunnittelijana on Sisko Sälpäkivi, jonka suunnitelemana löytyy useita, kuten minä tykkään ilmaista, kurvikkaille naisille sopivia neuloksia. Lehdessä takki oli neulottu samalla sävyllä kuin omanikin ja ihastuin malliin niin värin kuin kuosinkin vuoksi. Halusin päästä kokeilemaan millainen siitä tulisi omissa käsissäni.

Takki on neulottu lehden ohjeen mukaan kokoa 48, minkä vuoksi se on itselleni hiukan reilu vatsan, hartioiden ja hihojen osalta. Tämä nyt ei kuitenkaan talvi- tai syyskäytössä minua häiritse, sillä on kiva saada alle mahtumaan muutakin kuin toppi. Pääosin kuosi rakentuu kuudesta erilaisesta mallikerrasta, jota neulotaan "tilkkuina" takkiin. Takki kasaantuu kahdesta etuosasta, yhtenäisestä takaosasta ja hihoista. Mielestäni neulominen ei ole erityisen työlästä ja ohjetta on helppoa seurata. Lankana on Novitan Isoveli -lanka ja puikkojen paksuutena 5 1/2, joten työ eteneekin aika vauhdilla rattoisasti.

                      kollaasitakki_Fotor.jpg

Nyt työ on viimein valmis ja ollut parisen kertaa käytössäkin 1,5kk aikana. Valitettavasti pohjoisen tytölle sopivat pakkaskelit loppuivat toisen käyttökerran jälkeen, joten takkia ei ole pahemmin päässyt missään esittelemään. Takki toimii onneksi kotona hyvänä "aamutakkina" kun vilunväristyksiä tulee unenpöpperöiselle.