Olen aika nuoresta pitäen ollut hyvin suuri muumifani. Se on perhe-elämässäni tullut hyvin usein esille ja tuntuu välillä "ärsyttävän" lähipiiriä, sillä eihän liki 30vuotiaan naisen kuuluisi enää katsoa Muumeja videoilta tai kehystää muumi-juisteita. Juuri ja juuri olen miehelleni saanut perusteltua muumimukien keräilyn, mutta niistäkin kyllä edelleen saan huomauttelua ja pientä piikittelyä tasaisin väliajoin.

Reipas vuosi sitten aloin etsiä muumikirjonta-malleja, mutta huonosti niitä tuntui löytyvän. Ehkä teistä joku tietää paremmin mistä sellaisia saisi? Mallien puuttuminen ei kuitenkaan jäänyt liian pitkäksi aikaa vaivaamaan, vaan sain inspiraation kokeilla mallien suunnittelua itse. Olen tähän mennessä suunnitellut paperilla kuutisen hahmoa, mutta ehtinyt kokeilla neulonnassa vain kolmea. Olen kokeillut neulomista lapasiin, koska ne syntyvät minulta nopeimmin. Mallien suunnitelmia olen joutunut neulontavaiheessa hieman muokkaamaan, jotta kuvat olisivat selvempiä ja hieman enemmän esikuviensa näköisiä.

                     muumilapasia.jpg

Mörkö-lapaset ovat tuhdin kokoiset ja menevät varmasti myös miehille. Pikkumyy lapaset taas perinteisten naisten lapasten kokoa ja Nipsut aika napakat lapaset, jotka menevä varmasti vielä naisille, mutta paremmin nuorille. Kuvioiden suunnittelu ja kokeilu on ollut hauskaa ja loppupeleissä tuloskin on ihan hauska. Nämä kaikki on neulottu 7-veljestä langalla eli ohkaisemmalla langalla saisi varmaant tehtyä tarkempaa, ei näin pikselistä, kuviota. Taidan kuitenkin kokeilla ensin muitakin mallejani (muumi, niiskuneiti, hattivatti ym) ja sitten alan kehittämään näitä eteenpäin.

Mitäs pidät?

Onko sinulla jotain muumia luotuna? Millaista?