Alan vakavasti epäillä, etten ole saanut lapsena askarrella tarpeeksi! Tasaisin väliajoin tulee kamala himo saada askarrella ja aina ei ole mitään "hyödyllistä" askarreltavaa kuten koristeita, sisustusesineitä, vuosikalenteria tai työjuttuja, joten on askarreltava jotain muuta. Se jotain muuta, on usein kortit! Niitä kun voi tehdä niin monenlaisia: eri henkilöille, eri tarkoituksiin, eri näköisiä, eri kokoisia ja eri materiaaleilla... Siksi kai korttien teko onkin niin koukuttavaa <3

IMG_2727.jpg

Tällä kertaa yritin kyllä vakavasti keskittyä siihen, että teen sellaisia kortteja, joita minulla ei vielä ole varastoissani. Sen innoittamana syntyi useita sellaisia, joita en ollut aiemmin tajunnut tehdä, sekä jokunen lisäys jo aiemmin rakennettuihin kokoelmiini. Yllä on syntymäpäiväkortteja 1-5vuotiaille. Tässä joukossa on myös muutama kortti jonka tuunasin uudelleen, sillä alkuperäiseen en ollut täysin tyytyväinen.

IMG_2729.jpg

Tähän läjään mahtui erilaisia kortteja: Tekstittömiä, ystävälle, kihlautuneille, uudelle kodille, tervehtymiselle, osanottoja sekä valmistuneelle. Näissäkin kierrätettiin paria vanhaa korttia ja tuunattiin ne uudelleen, jotta oisivat tekijänsä silmää enemmän miellyttäviä. Korteissa on toistaiseksi klemmarilla kiinni kirjekuoret, jotka paistattelevat hieman inhottavasti kuvista, mutta olin ne jo ehtinyt kiinnittää suurimpaan osaan ennen kuvausta, niin en alkanut poistamaankaan.

IMG_2740.jpg

Tein kortteja nyt parina "päivänä" eli perjantai iltana pari tuntia ja lauantaina aamupäivällä muutaman tunnin. Näiden ylläolevien korttien teko oli hauskinta jostain kumman syystä. Kuvassa on vauva-/kasteonnitteluja, ristiäis- ja rippikortteja. Tehdessä minulla oli selkeä visio siitä, että mitä tilaisuutta varten mikäkin kortti on, mutta kun nyt kuvatessani niitä katselin, niin huomasin että jotkuthan käyvät niin rippikoululaiselle kuin ristiäisiinkin tai vauvaonnitteluun sekä kastejuhlaan.

Kortteja alkaa pari korillista olla kaapissa, ehkä pitäisi oikeasti ruveta tekemään niille jotain ;P