IMG_2724.jpg

Minulla on tapana neuleohjeita selatessani napata talteen ohjeet, jotka kiinnostavat minua ja ovat sellaisia, joita voisin kuvitella tekeväni. Tapanani on myös ostella lankoja alennusmyynneistä ja muutenkin, jos kohdalle sattuu nätti ja kiintoisa väri. Keväällä ostelin näillä spekseillä Novitan Tuubi-lankaa violettina sekä vihreänä. Violetin käytinkin sairaslomallani kesän alussa mattoon, mutta vihreä oli vielä kaapissa. Ennen lomilleni lähtöä selasin ohjemappiani ja yritin katsoa, että kävisikö Tuubi-lanka mihinkään niistä ja lopulta mapistani löytyi kopioitu ohje Novitan Kevät 2014 lehdessä olleesta neuleliivistä. Näinpä siis tästä tuli kesälomaprojektini.

IMG_2721.jpg

Tuubi-lanka on todella paksua joten neulominen käy vilkkaasti. Neuloin jakkua muutaman päivän ja olin jo lähestymässä loppua, kunnes huomasin että olin tehnyt 2/3 työstä väärin. Olinkin jo ihmetellyt, että mitenkä liivi voi olla niin perhanan leveä, joten tarkistamalla ohjetta syykin löytyi; eihän sen kuulunut ollakaan. Purin työstä sen 2/3 jonka jälkeen iski turhautuminen. Liivin neulominen jäi muutamaksi viikoksi ja aloitin välissä työtkin. Sitten lopulta heinäkuun lopulla työtilanteessani tapahtui hiljeneminen, että päiviä piti jotenkin täyttää kotona. Niimpä kavoin liivin esiin ja neuloin sen parissa päivässä loppuun.

Neuleliivistä tuli mielestäni kaunis ja aika "jämäkkä" ja painava langan ansiosta. Tein ohjeesta poiketen alareunaan nirkkoreunuksen, jottei reuna kääntyisi niin kamalasti rullalle, mitä se tuntui tekevän. Harmikseni kuitenkin liivi ei oikein minulle istu, sillä rintojen kohdalta se on liian tiukka ja muuten taas liian löysä eli ei mitenkään kauniin näkönen päälläni. Pitää miettiä laittaako sen myyntiin vai antaako lahjaksi ystävälle.

Ohje: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=96313