IMG_2767.jpg

Viime vuoden lopulla ja tämän vuoden keväällä rohkaistun ensimmäistä kertaa kokeilemaan kunnolla kirjoneulevirkkausta. Siitä innostuneena aloin kokeilemaan myös erilaisten mallien luontia itse (esimerkiksi muumikuviot, joista on oma juttunsa). Joulun aikaan neuloin ohjeiden mukaan parit kirjoneulesukat ja innostuin siitä, miten erilaisia sukkia voikaaan saada aikaan kuvioita ja väriyhdistelmiä muuttamalla. Loppukeväästä lopulta päätin, että koska rakastan pikkupiiperrystä ja piirtelyä, niin voisinkin tehdä minunlaiseni kirjoneulesukkamallin syksyksi. 

IMG_2762.jpg

Päätin käyttää sukkamallin teossa viittä väriä ja yhdistellä niitä erilaisiksi kuvioiksi niin, että kulloinkin käytössä olisi 2väriä ja muut saisivat levätä. Halusin myös, että sukista tulisi ns. saapasmallin sukat, jolloin sukan reunusta näkyisi vähän kumisaappaankin varren alta. Tämä ajatus vaati sen, että silmukoita välissä lisättäisiin ja vähennettäisiin, jotta sukka tukisi pohkeen mallia... tämä ei ollutkaan ihan helppo tehtävä kun perfektionisti on suunnittelijana ja minulle oli erittäin tärkeää, että jokainen kuviokerta toteutuisi kokonaisena, niin ettei sukan takaosaan jäisi ylimääräisiä silmukoita tai keskeneräisiä kuvioita. Sempä välttämiseksi piirrustamista tehtiin useamman illan ajan.

IMG_3001.jpg

Loppukeväästä pääsin neulomaan sukkia ja täytyy sanoa, että viiden langan kanssa jonglöörailu meinasi välillä viedä hermot. Ensimmäinen sukka meni vielä innosta hihkuen, kun tahdoin nähdä millaiselta oma mallini näyttää konkreettisesti. Mutta sukka numero 2 saikin odottaa valmistumistaan useamman viikon, kun hyvän startin jälkeen se jäi kaappiin... Lopulta heinäkuussa sain toisenkin sukan valmiiksi, pääteltyä ja kuvattua!

Mielestäni sukista tuli mukavan syksyisen-jouluiset! Harmikseni kuitenkin tein mallistani aavistuksen liian lyhyen, jonka vuoksi sukat ovat itselleni turhan napakat eli ehkä kokoa 36-38, kun minulla saisi olla 38-40.