IMG_3012.jpg

Reippaat kaksi vuotta sitten löysin kirjakaupasta kirjan, jossa ohjeistettiin erilaisten muumi amigurumien tekoon. Silloin taisin ensi innostuksissani testata tilauksesta niiskuneidin, muumipeikon ja pikku myyn. Tuttavien ja  muiden ihastelu oli kuitenkin sen verta suurta, että päätin kokeilla myös uusia hahmoja. Sen seurauksena syksyn loppupuolella ja nyt alku keväästä tulikin virkattua lisää Muumipeikkoja ja Pikku Myitä, mutta myös Haisuleita, Muumimammoja ja Nipsuja. Kirjasta löytyy myös muita hahmoja, mutta niitä en ole vielä ehtinyt kokeilla, kun olen innostunut näistä.

IMG_3020.jpg

Amigurumien virkkaaminen on mielestäni hauskaa ja kevyttä pikkupuuhastelua isompien käsitöiden välillä. Amigurumien välineet kulkee näppärästi mukana myös laukussa kun reissaa julkisilla työmatkoja tai kun lentää kyläilemään vanhemmille. Välillä olen huomannut, että virkkuukoukku ja valkoista lankaa on ollut käsilaukussa mukana myös kun olen istunut iltaa kavereiden kanssa tai istunut pitkällä lounaalla kahvilassa. Voin lämpimästi suositella pientä käsi- ja aivojumppaa amigurumien parissa, sillä onhan nämä vaan ihan perhanan söpöjä! Vai mitä?

Nämä kaikki amigurumit on mennyt lahjoiksi tai ne on tilauksesta ostettu. Lisää kuitenkin voin tehdä ja kokeilla uusiakin muumi-tyyppejä jos toivotaan ja tilataan. Nämä hahmot ovat 9-16cm korkuisia, mutta ajattelin, että jos kokeilisi paksummasta langasta tehdä myös hiukan isomman muumin, josta olisi pehmoleluksi ;)

http://rentouttavaakasityotaidetta.vuodatus.net/lue/2014/01/muumilaakso-virkattuna