IMG_3032_Fotor_Collage.jpg

Hah, en tiennyt etteivät kaikki tiedä mikä poppana on. Itse olen tuon sanan tunnistanut lapsesta pitäen kun meillä on niitä mummon kutomia poppanoita käytetty ja joskus on äiti minuakin juoksuttanut hakemaan puhtaan poppanan kaapista pöydän päälle. Hetken ehdin jo epäillä, että sana olisi käytössä vain tuolla pohjoisemmassa mistä olen kotoisin, kun täällä nykyisen asuinalueen huudeilla ei sitä tunnuttu tunnistettavan. Eipä ollutkaan siitä kyse ilmeisesti. Ehkä toisilla ei ole vain käytetty sanaa "poppana" jostain muusta syystä. Se on kyllä harmi sillä minusta poppana on hurjan hupaisa ja hauska sana, jota on kiva hokea. Soljuu kivasti suussa...

IMG_3034.jpg

Noh niin! sitten asiaan... Päätin tosiaan viime syksynä kokeilla uutta aluevaltausta tämän kankaankudonnan piirissä ja jos olisin yhtään miettinyt aikaisempia ennusmerkkejä niin olisin heti tiennyt, että minähän tulen hurahtamaan tähänkin. Valitettavasti minun hurahtaminen asioihin on välillä aika vakavalaatuinen ongelma, sillä saatan mennä melkö pöljäksi asian kanssa. Nyt ei vielä olla menty yli äyräiden, mutta jos pienen onnenpotkun sysäyksen saisin, niin niinkin voisi käydä. Olen jo ehtinyt miettiä, että mistä sitä voisi saada omat kangaspuut ja jos sellaiset saisi, niin pitäisi hankkia asunto jossa olisi oma "ateljee" tai ainakin puille oma huone. Tosin ateljeesta on miehenikin välillä haaveillut, kun alkaa näitä emännän harrastuksia olla siihen malliin, että kolmion huoneet ja erityisesti tasot täyttyvät aika vauhdilla keskeneräisistä neuleista, maalauksista,askarteluista jiii än ee, jii än ee!

WP_20160325_14_18_55_Pro_Fotor.jpg

Nyt on kuitenkin homma vielä toistaiseksi hallinnassa ja toivottavasti pysyykin. Näistä poppanoista tuli tuo ruskeansävyinen tehtyä aivan joulun kynnyksellä äidille lahjaksi ja vihreän pyöräytin parisen viikkoa sitten oman pöydän koristeeksi. Vaikka peruspalttinaa lähinnä tuleekin poljettua, niin kyllä eri paksuisilla raidoilla ja värien vaihteluillakin saa hauskan näköisiä kankaita tehtyä. Poppanoiden kanssa tuntuu, että pelkillä raidoillakin voi tehdä niin monenlaisia ja väirisiä juttuja, niin tekisi mieli tehdä kaappiin koko pataljoona eri sävyisiä poppanoita... taidan kuitenkin siinäkin halussa hillitä itseäni! Ehkä näiden kaveriksi tässä keväällä voisi vielä harkita yhden maton tekemistä tai vaikka villapeitteen.