babyboy.jpg

Tämän vuoden kuluessa on lähipiiristä kuulunut useita vauvauutisia, minkä vuoksi innostuin pohtimaan erilaisten vauvajuttujen tekemistä. Se mikä on parasta käsitöiden teossa vauvoille on se, että isompi töisetkin vaatteet syntyvät aika nopeasti. Itselleni kun on ollut aika haastavaa työläämpien ja aikaa vaativien töiden loppuun tekeminen yhdellä kertaa ja yleensä lähdenkin kesken kaiken sooloilemaan ja keksimään uutta "välipala tekemistä". Siksipä vauvanmittoihin soviteltujen asioiden tekeminen on joutuisaa ja mukavaa puuhastelua, josta toivottavasti on iloa niin lapselle itselleen kuin hänen vanhemmilleenkin.

IMG_20160801_184756.jpg

Nyt ensimmäisenä maailmaan putkahti pieni tovi sitten sukulaiseni poikavauva, jolle aloin juhannuksen kieppeillä virkata peittoa/ unirättiä. Ohjeen löysin yksinkertaiseen isoon isoäidinneliöön eli yksinkertaiseen pylväsvirkkaukseen Novitan sivuilta. Ohje löytyy myös Novitan Syksyn 2014 -lehdestä. Lankana työssä käytin Novitan Aalto -lankaa, jota tuli ostettua aiemmin keväällä isompi satsi "Just in case" :) Ohjeesta poiketen tein peittoon nirkkoreunan, koska minusta se sopi hyvin viimeistelemään peiton. Minusta lopputuloksesta tuli melkoisen söpö näin.

IMG_20160801_184522.jpg

Kun peitto valmistui ja lankalaatikoideni kätköistä löytyi myös lisää sinisävyistä lankaa useampi rulla, niin ajattelin voivani tehdä vielä jotain muuta JOS vain ehdin tehdä sen valmiiksi ennen vauvan syntymää. Pitkällisten pohdintojen jälkeen aloin sitten tekemään vauvannuttua/ takkia. Novitan sivuilta löysin tähänkin ohjeen, joka on julkaistu Novitan Talvi 2013 -lehdessä. Ennen kaikkea tässä mallissa minua viehätti takaosan helma ja sen yläpuolelle tehtävä tamppi, jotka tekivät asusta ylisöpön! Lankana käytin Red Heart Soft Yarnia, joka paksuudeltaan on aika samoissa lukemissa kuin 7-veljestä lanka, josta ohjeen nuttu oli tehty. Lankakaupasta kävin hakemassa nuttuun kahden kokoisia puumaisia muovinappeja, joista pienemmät tulivat eteen ja kaksi suurempaa taakse Tamppiin. Nutun tein 70cm koolla, muttei siitä mielestäni aivan niin iso tullut.

IMG_20160801_184542.jpgPoikavauva ehti syntyä ennen nutun valmistumista, mutta kun en ihan heti ollut menossa tulokasta katsomaan, niin ehdin saada sen valmiiksi ennen ensimmäistä vierailuani. Sain siis vietyä sekä peiton että nutun yhtäaikaa lahjaksi pikkukaverille, jonka äiti tuntui tyytyväiseltä tuliaisiini. Kuulemma oli juuri harmitellut, ettei ollut ostanut vauvalle enempää puuvillapeittoja, kun tulisivat tarpeeseen. Noh nyt tuli ainakin vielä yksi käyttöön.

Nyt parhaillani neulon toiselle sukulaiselleni myös peittoa ja nuttua. Ne kun saan valmiiksi, niin laittelen taas kuvia.

Ohjeet:

Peitto: https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/virkattu-torkkupeitto-novita-onni

Neulenuttu: https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/vauvan-neulenuttu-novita-7-veljesta