IMG_20160827_150258_Fotor_Collage.jpg

Kesän aikana syntyi useampi vauva sukuun, minkä vuoksi innostuin kovasti tekemään erilaisia vauvojen vaatteita ja tavaroita. Kaksi serkkua lisääntyi ja  olin päättänyt molempien lapsille tehdä jotain kivaa lahjaksi. Toinen serkuista sai pojan, jolle tein peiton ja pusakan heinäkuussa (aiempi artikkeli) ja toinen taas sai pienen tytön elokuussa. Tyttölapselle mietin hetken tekeväni mekon, mutta tasapuolisuuden nimissä päätin tehdä myös hänelle puseron ja peiton. Ihmeen kaupalla nämäkin saatiin valmiiksi ennen vauvan syntymää ja ensimmäistä tapaamista.

IMG_20160827_150715.jpg

Peiton/ univiltin tein vaihtelemalla V-pylväsvirkkausta (yhteen silmukkaan aina kaksi pylvästä) ja tavallisia pylväitä. Erilaisten kohtien eroa ei kyllä juurikaan huomaa, johtuen varmaan langan kirjavuudesta Reunoihin virkkasin nirkkoreunan kun se vain sopii mielestäni niin hyvin kaikkii vauvojen tekstiileihin. Tällaisten peittojen virkkaus on hyvin yksinkertaista ja helppoa, mutta jouduin jälleen myöntämään itselleni, että se on myös yksitoikkoista. En ole koskaan ollut mikään intohimoinen virkkaaja, sillä mielestäni se on paljon työläämpää ja kivuliaampaa käsille kuin neulominen, mutta tuntuu se olevan myös jotenkin jähmeämpääkin. Tuntemuksistani huolimatta uskoisin, että vastaavanlaisia peittoja tulee vielä jokunen tässä tehtyä aikojen saatossa.

IMG_20160827_150411.jpg

Peiton jälkeen päätin neuloa tytölle vielä jonkinlaisen nutun. Katselin erilaisia ohjeita ja vertailin niitä ohkaisiin puuvillalankoihin, jotka olin nuttua varten ostanut. Useissa ohjeissa oli käytetty huomattavasti paksumpia lankoja, kuin mitä minulla oli käytössä, joten laskeskelin ja mietin ohjeiden soveltamista. Sitten viimein löysin DROPSin sivulta ohjeen vauvan kietaisujakusta (http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6593&cid=11), jossa oli käytetty lähes täysin vastaavan paksuista lankaa, kuin itselläni oli käytössä. Ihastuin kovasti myös jakun malliin, sillä sellaista en aiemmin ollutkaan testannut, joten siitähän se taas sitten lähti. Tein jakun 1-3kk kokoisena ja tuossa lokakuun puolessa välissä sainkin kuvan tytöstä nuttu päällään. Aina on miellyttävää kun tekeleet menevät tarpeeseen ja käyttöön.