IMG_3089.jpg

Huoh, ihan hävettää, että millainen tauko minulla on ollut blogin päivittämisen kanssa. Useampi kuukausi on vierähtänyt todella vauhdilla ja jotenkin tänne kirjoittaminen on vain jäänyt. Olen kyllä koko ajan värkkäillyt jotain ja useammankin tekeleen olen saanut valmiiksi, mutta päivittäminen on unohtunut. Tosin itseni mielestä minulla on kyllä ihan kelpo perustelu siihen, että miksi blogin päivittäminen ei ole ollut ensimmäisenä tehtävälistallani, vaikka tänne kirjoittelusta nautinkin. Aloitin nimittäin syksyllä opiskelemaan töideni ohessa ja opintoihin kuuluu pääosana käsityöt. Käsitöitä siis tulee tehtyä ja kaikesta pitää kirjoittaa reflektiota ja analyysiä, joten deadlinejen puskiessa päälle, olen jättänyt tämän "ei-pakollisen" -osion vähemmälle. Nyt kuitenkin lupaan pyrkiä saamaan tänne laiteltua kuvia tekeleistäni tiuhempaan tahtia, niin että ainakin nämä reippaan puolen vuoden aikana tehdyt jutut tulisivat näkyviin.

IMG_3077.jpg

Vuoden 2016 aikana intouduin monien muiden tapaan tekemään turvalonkeroita synnytyssairaaloille. Täytyy sanoa, että turvalonkerot ovat loistava kohde käyttää jämälankojaan, kunhan muistaa mielellään hyödyntää puuvillalankoja ja sellaisia, joista ei irtoa ylimääräisiä "haituvia" vaavin kurkkuun. Loistavia ohjeita turvalonkeroiden tekoon on netti pullollaan, joten haastan muutkin tekemään niitä. Turvalonkero oli myös vaihtoehto opinnoissani ensimmäiseksi virkkuutyöksi, mutta itse ajattelin  jatkaa muumiamigurumiharrastustani ja tein Hemulin edellisten kaveriksi. Hemulin ohje on Laura Von Knorringin kirjasta Mukavat muumiamigurumit.

IMG_3094.jpg

Uutena aluevaltauksena blogissani saattaa jatkossa esiintyä "pieniä" ompelutöitä. En ole ompelua koskaan aikaisemmin harrastanut, sillä peruskoulussa olen kuluttanut lähinnä teknisentyönluokan penkkiä. Nyt kuitenkin opinnoissani ompelukoneeseen on pitänyt tutustua ja pikkuhiljaa sen toimintoja, käyttöä ja niksejä olenkin alkanut harjoitella. Tämän vauvanliivin tein juuri joulun alla ensimmäisenä ompelutyönäni, sillä sekin sisältyi yhteen kurssiini. Ohje löytyi jostain vanhasta käsityölehdestä, joka oli koululla. Täytyy sanoa, että haasteita riitti ja sain soitella jo kaverilta apua pelkästään siihen, miten kaavan saa kopioitua silkkipaperille (tässä leivinpaperille). Ihan hauskan näköinenhän tuosta liivistä tuli ja ainakin sen opin, että tällaisen tumpelon on parempi ottaa reilut saumavarat, jotta saumat ei irvistele valmiissa työssä. Tässä nimittäin pääsin käsin korjailemaan paria reikää :/

Mutta kyllä se tästä. Oppia ikä kaikki. Harjoittelemalla mestariksi... ja mitä näitä nyt on.