sukkia.jpg

Kuten varmasti aiemminkin on tullut selville, niin sukkien kutominen on yksi lempiajanvietteitäni. Systeemin opittuani erilaiset sukat syntyvät kuin "itsestään" ja toinen toista erikoisempien kuvioiden ja mallien kokeileminen on mielestäni hauskaa ajanvietettä. En tunnu nykyään osaavan enää vain "olla", vaan jotain on jatkuvasti tehtävä samaan aikaan. Näistäkin sukista paria on kudottu istuessani pimeässä elokuvateatterissa tai erinäisillä opiskeluluennoilla. Hyvin silti onnistuvat, kunhan malli on riitttävän yksinkertainen tällaisille unohtavaisille avoille.

Miesten sukissa olen tykästynyt kutomaan mallia, jossa tehdään kahdella värillä "nurjaa raitaa". Näistä olen aikaisemmin tehnyt muun muassa musta-harmaat-sukat ja nyt tuli tehtyä turkoosi-harmaat. Myös erilaiset raitasukat ovat miellyttäviä tehdä ja nämä karamelliväriset pinkki-musta-valkoiset tulivat tilauksesta työkäverin sisarelle.

IMG_20161020_162524.jpg

Toisina miestensukkina testasin Novitan sivuilta löytämääni ohjetta, jota nimenomaan tuli kudottua elokuvateatterissakin. Sukista tuli mielestäni hauskan pirteät ja serkkkupoikani ostikin ne joulumyjäiskuormastani, koska koki ne omikseen. Vähän erilaista, kuin vain perinteisellä joustinneuleella tehtyä kohoneuletta ja moniväristä 7-veikkaa käyttäen, tavanomaiset sukat saivat aimo annoksen uudistumista. Suosittelen kokeilemaan yksinkertaista "reseptiä" ( https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/12414/instructions )

IMG_3083.jpg

Ensimmäisiin koulukursseihini kuului myös YHDEN sukan kutominen (kyllä, käytän tässä kutomis -sanaa, koska sinä olen oulusta kotoisin olevana tottunut käyttämään termiä "neulomisesta"). Päätin kuitenkin tehdä heti alkuunsa parin, sillä jos en nyt heti kutoisi molempia sukkia, niin toinen jäisi tekemättä ja ystäväpiiriini ei kuulu yhtään puujalkaista tai yksijalkaista ystävää, joten parille on tarvetta. Löysin sukkiin "kukan"-mallin novitan sivuilta, mutta loppuosan "pyörteet" neuloin vanhasta kokemuksesta. Sukista tulikin itselleni hyvin mieluiset, minkä vuoksi päätin pitää ne ja ne ovatkin nyt olleet koko kevään jatkuassa käytössä paikoissa, joissa pitää kulkea ilman kenkiä. Yksinkertaisesti onnistuin kerrankin tekemään jotain itselleni sopivaa ja itseni "näköistä". Parasta on, että lopputulos syntyi helposti ilman liiempiä kikkailuija.