Kun kerran päättää ostaa ompelukoneen kaappinsa täytteeksi, niin on kohtuullista, että konetta myös joskus käyttää. Siispä ajattelin jälleen kokeilla tehdä jotain pienempää, joka kuitenkin vaatisi vähän hahmottamista ja ajattelua. Olen huomannut, että erinäisissä ompelukokeiluissani minun on välillä todella hankala ymmärtää suuntia tai sitä miten kankaat tulisi toisiinsa nähden asettaa kun ne neulottaa ompelemiseen. Useammassa hommassa onkin purkupuuhaa ollut niin paljon, että kangaskin on jo piloilla. Siksipä ajattelin kokeilla ommella sellaisia tuotteita, joihin ei kangasta menisi kamalasti, joten epäonnistuminen ei haittaisi niin kamalasti.

1503745576982.jpg

Ystäväni odotti ensimmäistä lastaan vielä syksyllä ja hän oli bongannut netistä yksinkertaiset ja helpohkot ohjeet neuvolakortin ompelemiseen. Päätin itsekin testata ohjetta, sillä hyv'än nettiohjeen ansiosta ymmärsin selvästi mitä minun pitäisi missäkin vaiheessa tehdä. Ohje löytyivät Villapaita kiehuu -blogista ja haluankin kiittää ohjeen tekijää suuresti! Tämäkin tumpula onnistui.

1503750529260.jpg

Molemmat kannet on tehty PaaPiin -kankaisiin. Vaaleanpunainen on 100% puuvillakangasta ja mintun vihreä taas puuvillatrikoota. Tämä oli ensimmäinen ompelukokeiluni trikookankaalla, joten pieniä virheitä on tarkemmassa tarkastelussa havaittavissa, sillä en osannut odottaa kankaan vetäytymistä kulmissa, kun olin ommellessa venyttänyt sitä ehkä hieman liikaa. Kuitenkin korttikotelot valmistuivat ja pääsivätkin käyttöön: toinen ystävän tyttärelle ja toinen serkun pojalle. Lisää koteloita on tehty sen jälkeen ja tehdään varmasti jatkossakin, jos joku läheinen tarvitsee ja haluaa.