IMG_3256.jpg

Ompelemisen harjoittelu jatkuu ja jatkuu... Ensimmäisten kokeiluideni jälkeen hieman mietitytti, että osaisinko ommella oikeasti jotain, minkä kehtaisi oikeasti lahjoittaa jollekin niin, että se myös tulisi käyttöön. Hieman on noiden aikaisempien kokeiluiden jälkeen mietityttänyt, että niinköhän saan ommeltua sellaisia juttuja, joissa saumat kestävät ja ensimmäisen pesukonekäynnin jälkeen kappale muistuttaisi vielä vaatetta. Sitten tulikin ystävältä pyyntö, että alkaisin kummiksi hänen pikkuiselleen. Eihän siitä voinut kieltäytyä.

Niimpä niin suuntasin nokkani kohti PaaPiin PopUp-myymälää ja lähdin etsimään söpöjä lapsille sopivia kankaita. Tätä ennen olin jo vieraillut kavereideni linkitysten kautta heidän nettikaupassaan ja harkinnut vakavasti kankaiden ja ompelupakettien tilaamista. PopUp-myymäläkäynnin jälkeen uskalsin tilauksen tehdä, vaikkakin jo myymälästä tarttui mukaan aikamoinen määrä kankaita... kaikilla kolmella vierailu kerralla.

ompelukset3.jpg

Kuitenkin ennen kuin uskalsin uhrata ihania PaaPiin kankaitani, niin päätin tehdä kokeilupaidan Eurokankaasta ostettuun kettukankaaseen. Yllätyksekseni paita onnistui kutakuinkin hyvin, vaikkakin päätien resorin purin about kolme kertaa, kun kaksoisneulan käyttö oli hankalaa ja muutenkin saumat mutkittelivat kummasti. Serkkuni kuitenkin oli halukas ottamaan paidan pojalleen käyttöönsä ja jälkeenpäin sain todistusaineistona kuvankin, kun pikkuherra istuu potalla paita päällään.

Siitä se idea sitten lähti. Nyt on testailtu paitojen lisäksi tunikoja ja hihattomia mekkoja ommella lapsille. Lapsille ompelu on sinällään kivaa, kun purkamista ei ole läheskään yhtä paljon, kuin tämän kokoisen naisihmisen kamppeissa. Myöskään kangasta ei mene niin pirusti, niin voi ostaa söpöjä jämäpaloja ja tehdä söpöstelyvaatteita. Parin paidan ompelun jälkeen uskaltauduin ompelemaan ostamani PaaPiin bambin. Se meni nimiämislahjaksi kummitytölleni ja samalla sutasin isomman siskon nukelle tumput, jotta nukke ei raavi kasvojaan ;)

ompelus2.jpg

Tämähän alkaa tuntua hauskalta.