Viime aikoina olen innostunut tekemään ponchojen lisäksi enemmänkin huiveja. Sukat ovat ehdoton kestosuosikkini, mutta välillä tulee tarvetta tehdä myös jotain muuta, jotain isompaa. Huivien tekemisen suurimpana ongelmana on itselläni se, että saman kaavan toistaminen alkaa välillä puuduttamaan, mutta muulloin taas se on hyvinkin rentouttavaa, kun ei tarvitse suuremmin miettiä, että mitä seuraavaksi tekee. Hauskinta kuitenkin huivien neulomisprosessissa on se, että pääsee lankakauppaan etsimään jotain ihanan värikkäitä ja kaulalle pehmeäntuntuisia lankoja, sillä monet tavan kaupoista saatavat langat ovat makuuni liian karheita tai paksuja.

lilahuivi.jpg

Näiden huivien langat ostin puhtaasti niiden itseäni viehättävän värimaailman mukaisesti, joista minulle tuli mieleeni Lapin talviset yöt, joita olen viime vuosina päässyt ihailemaan muutaman kerran. Hetken aikaa pihtailin lankoja kaapeissani, kun tuntui, ettei niin ihania lankoja raaski käyttää. Pieni kaiho kuitenkin iski, sillä ei kauniit langat pääse näkyviin, mikäli ne ovat kaapissa piilossa ja itse vain näen ne silloin tällöin kun niitä hypistelen. Päätin, että ainakin toisesta langasta lähden tekemään huivia. Sopivan mallin etsiminen oli sitten taas suurempi työ, sillä halusin kokeilla jotain itselleni uudempaa mallia, sekä saada langat riittämään huivia varten. Lopulta törmäsin Ulla nettineulelehden Revontuli-huivin ohjeeseen, joka osui ja upposi kerralla. Tietenkin tuossa neuleessa jo sen nimi oli kuin täydellinen osuma alkuperäiseen mielikuvaani langoista.

huivisininen.jpg

Lähtiessäni neulomaan ensimmästä huivia eli lilan-punertavaa, vaati minulta hetken aikaa päästä sisään ohjeeseen. Loppupeleissä ohje on hyvin looginen ja helppoa noudattaa ulkomuististakin. Tällainen neulominen on itselleni rentouttavaa, kun ei tarvitse koko aikaa seurata ohjetta muualta. Toinen huivi syntyi heti ensimmäisen perään, koska minusta tuntui, että malli oli mukavasti mielessä ja myös toiset langat sopivat malliin mielestäni mainiosti. Isona syynä oli myös se, että nämä langat olivat juurikin minun makuuni ja ostettu syntympäivälahjaksi saadulla lahjakortilla eli huivikin tulisi vain ja ainoastaan minulle.

Hauskaa ja nopeaa puuhaa, joka vie ajatukset mennessään ja tuovat hyvän mielen tullessaan