20200430_130444-COLLAGE.jpg

Innostun todella helposti kokeilemaan erilaisia käsityömenetelmiä ja viimeisimpänä innostuksen kohteena on ollut makramee. Minulla on lähipiirissäni useita todella taitavia makrameen tekijöitä, joiden kädenjälkeä ja toinen toistaan upeampia tuotteita olen saanut ihailla jo pidemmän aikaa. Hieman on itseäkin erilaiset solmintatyöt houkutelleet,  mutta jostain syystä en ole niiden pariin päässyt tai kenties uskaltanutkaan lähteä. Ehkä yhtenä merkittävänä syynä on se, että koen minulla jo neuloessakin lankojen olevan aina solmussa, joten hieman mietityttänyt joudunko ojasta allikkoon jos nyt lähden ihan solmeilutyötä tekemään.

IMG_20201002_110316.jpg

Alkukeväästä vierailin silloisten opintojeni puolesta kuitenkin eräällä yhdistyksellä, jossa osa porukasta oli kiinnostunut makrameesta ja tavallaan yhtenä aiheena jopa oli tehdä erilaisia makrameetöitä. Kukaan ei kuitenkaan tuntunut uskaltavan lähteä töiden pariin, joten päätin itse olla rohkea ja ihan jo "ammattinipuolesta" lähteä kokeilemaan solmeilua, jotta voisin auttaa myös aiheesta kiinnostuneita myöhemmin. Ensimmäiseksi lähdin kokeilemaan kukka-amppelin tekemistä solmeilemalla... Noh kyllähän ne kuteet olivat sotkussa kerran jos toisenkin ja välillä solmittiin yhteen vääriä lankoja ja sitten purettiin. Onnekseni olen oppinut vuosien varrella siihen, että purkaminen kuuluu käsitöihin ja osaan ottaa asian välillä myös huumorilla tai jopa rentoutuskeinona.

IMG_20201026_155234.jpg

Loppujen lopuksi, kun olin oppinut parit perussolmut alkoi työ edetä. Sen ensimmäisen amppelin jälkeen syntyi sitten kotona muutama amppeli lisää ja lopulta uskaltauduin kokeilemaan myös eräänlaisen seinävaatteen tekoa. Lopputuloksena syntynyt solmuviritelmä, jonka oli tarkoitus olla seinävaate on itsestäni enemmänkin kauniin luonnonmateriaalin (eli sen pidikekepin) tuhlausta, mutta kun käsityöläisen sielu ei antanut itselleen lupaa heti purkaa työtä, niin se on nyt ollut tovin makusteltavana. Kunhan saan uuden inspiraation ja aikaa niin varmasti keppi menee uusiokäyttöön.

IMG_20200507_205117.jpg

Sen voin jokatapauksessa sanoa, että minusta solmeilu on oikein miellyttävää ja suosittelen testaamaan. Aluksi voi olla vähän haasteita ymmärtää ohjeita ja käsittää mitä on tekemässä, mutta muutamien perussolmujen jälkeen homma lähtee kyllä rullaamaan. Minäkin olen amppeleita saanut tehtyä ilman minkäänlaista ohjetta kun vain peruslogiikan on havainnut, niin homma kyllä sujuu. Itselleni olen amppeleita tehnyt jos useampia olohuoneeseen, sillä meillä on kovin vähän kukille tilaa tasoilla niin näillä onnistuu kivasti lisätilan luominen kun kattohan on tyhjää täynnä ja suorastaan huutaa kattokoukkuihin amppeleita riippumaan.