Huh! Kun on pitkä aika siitä, kun viimeksi olen tänne mitään lisännyt. Täytyy kyllä myöntää, että viimeisin vuosi ei käsitöiden osalta ainakaan ole ollut erityisen tuottoisa ja tehtyä on tullut lähinnä jotain pienempiä näperryksiä. Vuosi ei kuitenkaan täysin toimettomana ole mennyt, sillä sain maisteriopintoni pakettiin ja aloitin uuden työn nyt syksyn alusta. Siinä onkin ollut paljon totuttelua ja opettelua, joten sinäkään aikana en pahemmin ole mitään ehtinyt päivitellä.

Kevään pahin koronakausi taas kului pakertaessa gradua. Minulla olisi vielä ollut yksi vuosi aikaa saada opintoni tehtyä, mutta kun korona iski ja kaikki sulut, niin päätin että yritän saada opintoni kevään ja kesän aikana tehtyä, jotta tällä syksyllä voisin keskittyä vain työhön ja mahdollisesti etsiä taas uusia suuntia elämääni. Aloitin neljä vuotta sitten opintoni yliopistossa töiden ohella ja tarkoituksena oli "ottaa rennosti ja edetä hiljakseen". Minullahan tämä ei onnistunut vaan yritin silti puskea päivät täyteen sekä työtä että opintoja. Sen vuoksi nyt tuntuu todella helpottavalta, että säästin yhden vuoden opinnoissani panostamalla niihin viimeisimpänä vuotena täysillä, jotta nyt olen vapaampi töiden tekoon sekä muuhun vapaa-aikaan, kuten näihin käsitöihin... Tai no olisin, jos en olisi ottanut toista työtä ja en eläisi nyt kahden työn välillä ! :D

paapiimekkoL.jpg

No mutta, jotain pientä päivitettävää tekemisistäni tietenkin voisi laittaa, niin laitetaan muutamia projekteja jotka tein kokonaan tai ainakin viimeistelin nyt kuluneen vuoden aikana. Ompelu ei edelleenkään ole mieleistäni, mutta ainakin on jotain tullut tehtyä ja hommaa harjoiteltua hieman. Viimeisimpänä työnä tein kummilapselle mekon Paapiin kankaasta ja ohjeella. JA VOI jestas, miten monta ärräpäätä sitäkin tehdessä tuli. Viimeiseen asti mietin, että annanko mekkoa koskaan lahjaksi, koska itse en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Onneksi annoin, sillä oli ainakin loppukesästä ihan lempimekko lapselle ja piti saada heti pyykistä tultuaan takaisin käyttöön.

mekkoitselle.jpg

Hieman aikaisemmin, varmaan vuosi sitten valmistui myös itselleni mekko Paapiin kankaasta sekä heidän ohjeellaan. Tuolloin kuitenkin jätin viimeistelytyöt tekemättä ja mekko lojui vuoden päivät kaapin pohjalla. En myöskään ollut täysin tyytyväinen siihen, että miltä mekko näytti itseni päällä. Nyt vuotta myöhemmin sen kaapeista tongin, viimeistelin ja vetäsin päälleni. Hämmästyin sillä nyt tykästyin mekkoon kovin ja sen jälkeen se onkin ollut käytössäni useita kertoja. Kenties tähän mielen muutokseen vaikutti myös viimeisen vuoden aikana tapahtunut itsensä hyväksyminen ja itsensä kanssa töitä tekeminen useamman eri asian suhteen.

paitaPaapii.jpg

Kolmas ompeluprojekti oli aikanaan opinnoissani neulepaidan protoksi tekemäni paita. Jälleen tämäkin on Paapiin kankaasta tehty, mutta malli on itse suunnittelemani ja luomani neulospuseroa varten. Paidasta oli tekemättä toinen hiha sekä jotain muutakin vain ommeltu sen verran, että siitä sai neulepuseron idean esille. Nyt sitten kesällä päätin tuunata proton oikeaan käyttöön, koska pidin sen kankaasta. Tarkoituksena oli saada rento kotoilupaita, jolla voisi käydä myös tarvittaessa ihmistenilmoilla. Muokkasin mallia hieman kapeammaksi, avarsin hieman pääntietä sekä tein hihoista minun käyttööni käytännöllisemmät eli 1/2 hihaiset. Nyt paita on ollut jonkin verran käytössä ja varmasti mahdollisen koronatilanteen eskaloituessa enemmänkin. Jotenkin se tuntuu motivoivan minua myös neulomaan!