Tämä kevät on ollut itselle jälleen aika kiireistä ja työntäytteistä aikaa. Tosin erinäisten sulkujen ja muiden varotoimenpiteiden takia on kotonakin tullut vietettyä paljon aikaa etenkin iltaisin. Tämä kotonaloisiminen on taas johtanut siihen, että käsitöitä on tullut tehtyä. Ehkäpä jopa enemmän kuin vuosiin, sillä mitään pakkoa tai "vaatimuksia" ei niiden tekemiseen ole liittynyt. Tästä johtuen on tullut tehtyä käsitöitä ikäänkuin ajatuksenvirtanakin ja ihan vain sillä mentaliteetilla, että mikä tuottaa itselle hyvää mieltä. Olen kokeillut erilaisia juttuja ja kehitellyt itselleni uusia juttuja muiden ideoista saaduista kipinöistä. Tästä hyvänä esimerkkinä on virkattu aktivointikuutio pienelle lapselle, josta näin jonkinlaisen kuvan ohimennen Pinterestissä. Kipinän sytyttyä aloin kehittelemään omaa kuutiotani.

IMG_20210414_162228.jpg

Täällä olen ennenkin lätissyt siitä, että virkkaus ei vain ole mun juttu. Nyt kevään aikana siitä on kuitenkin tullut ainakin vähän enmmän omani. Ehkä se on lähtenyt jotenkin sujumaan ja nyt tässä tekeleessä ei ollut mitään ohjetta tai muuta minua "rajoittavaa" tekijää, joten se tuntui vapaalta ja ihanalta. Vähän kuin se itselleni iänikuinen sukkien kutominenkin. Ideana oli jonkinlainen kuutio, josta pieni lapsi voisi pitää kiinni, jota hän voisi tutkia ja jossa olisi jotain kiinnostavaa. Erilaisilla ideoilla ja mahdollisuuksilla leikkiminen jo sivuja virkatessa oli itsestäni hauskaa ja kiehtovaa. Pitkästä aikaa myös piirtelin luonnosteluvihkooni erilaisia kuvioita siitä, mitä kaikkea kuutioon voisi laittaa.

Lopulta päädyin siihen, että jonkinlainen eläin tulee työhön saada. Lopulta päädyin virkkaamaan hiiren, joka iäänkuin kurkistaa "juustokimpaleen" sisältä. Lisäksi halusin jotain, mistä pitää kiinni ja mahdollisesti kantaa kuutiota. Lisäksi ajattelin, että jonkinlainen motoorinen juttu olisi kiva ja sitä varten sain idean jonkun toisen tekemästä kuutiosta ja napeista napinläpineen. Tämän lisäksi laitoin myös yhdelle sivulle helmiä, joita voi liikutella nyörissä ja "turvalukon", jota saa napsuteltua auki ja kiinni. Yhtenä ajatuksena oli myös luoda taskuja, joihin piilottaa jotain kivaa ja tutkimisen arvoista. Näin kuutioni syntyi ja päädyin hankkimaan siihen osia, joita en voinut virkata Poopuasta, josta löytyy kaikkea kivaa pienten lasten tarpeisiin myrkyttömänä ja turvallisena. Heidän ideaansa noudattaen keskityin myös itse tekemään kuutiosta mahdollisimman "turvallisen" ja kiinnitin huomiota paljon osien kiinnittämiseen ja kestävyyteen.

IMG_20210414_162634.jpg

 

Kuutioon syntyi lopulta yhdelle sivulle pehmohiiri, toiselle sivulle silikoni ja virkatuista helmistä tehty köynnös, kolmannelle puinen pururengas hiplattavien nyppylöiden kanssa, neljännelle nappeja ja napinläpiä, viidennelle helmiä nyöreissä ja avattava lukko sekä kuudennelle sivulle taskuja pienen pesukarhun piilopaikoiksi. Loppupeleissä mielestäni kuutiosta tuli aika kiva. Aika näyttää onko se jonkun pienen mielestä myös kiva ja leikkimisen arvoinen, nimittäin käyttäjäänsä se saa vielä odottaa pienen tovin.